Kan je je weg vinden in het Leiden van Rembrandt? Of anders gezegd, zou Rembrandt de weg kunnen vinden in het Leiden van nu? Aan de hand van een originele plattegrond uit de 17e eeuw zul je zien dat het stratenplan van Leiden nauwelijks veranderd is. Het moet mogelijk zijn om je weg te vinden aan de hand van vele oriëntatiepunten uit het verleden. Maar onderweg zul je talloze details op de kaart tegenkomen die je zullen verbazen. Over zaken die er niet meer zijn. Of juist nog wel. En je zult een hoop te weten komen over de Gouden Eeuw van Leiden. En hopelijk verdwaal je niet.

Je splitst de groep in kleinere teams die, gewapend met een originele 17e-eeuwse stadsplattegrond, op pad gaan. Op iedere locatie moet een vraag beantwoord of een opdracht uitgevoerd worden. En natuurlijk gaat het er om wie het beste kijkt en wie de belangrijke details niet over het hoofd ziet. En wie niet verdwaalt! Daarnaast kun je kiezen uit een bezoek aan de Hortus Botanicus of het SieboldHuis als onderdeel van de puzzeltocht.

Dit arrangement is ook verkrijgbaar in het Engels!

Inclusief: 1 plattegrond per team, vragenlijst, entree tot de Hortus of het SieboldHuis en entree tot het Anatomisch Theater van Museum Boerhaave.
Duur: ca. 2,5 uur

Aantal personen: minimaal 8 personen. Bij kleinere groepen meerprijs.
Uitbreidingen: u kunt dit arrangement uitstekend combineren met koffie met gebak en een lunch.

Let op: dit arrangement is niet op maandag te boeken.

Optioneel: tegen een meerprijs ontvangt je van ons een echt oud-Hollandsch Ganzenbord. Het winnende team wordt dan beloond met het originele bordspel uit grootmoeders tijd!

Het Stadsganzenbord is ook verkrijgbaar in AmsterdamDelft, Den Haag, Dordrecht, Gouda  en Haarlem.

Vraag een offerte of meer informatie aan bij Groepswijzer.nl